Alla inlägg den 27 april 2009

Av Maud - 27 april 2009 09:17

Hoya serpens är en sk kallväxande Hoya, vilket inte betyder mer än att den trivs i lägre temperaturer än vad Hoyor vanligtvis gör. Vid den förra vårkänningen när temperaturen steg, ville jag prova en lägre temperatur för serpens. Sagt och gjort när nattemperaturen i växthuset höll sig kring +8 så fick den flytta ut. Men när vi sedan gick in i en kallare period igen fick jag en liten panikunge och tog in den igen, visserligen hängde den svalt men det blev inte så bra visade det sig. Den hade utvecklat en otroligt antal knoppar, men dessa antog snart en rosa färgton, vilket brukar tyda på att den snart släpper.

Den fick flytta ut igen, och de knoppar som "överlevde" fortsätter växa och nya utvecklas, men den tokblomning jag kunde fått, kommer nog inte att infinna sig.

Hoyorna flyttar ut i växthuset efterhand som värmen stiger, det är ganska tomt därute när uteväxterna flyttar ut. Nu hänger Hoya thomsonii, Hoya serpens och Hoya linearis därute. Hoya lineraris har för övrigt hängt ute i trädgården ett par nätter nu, vi har haft cirka +8 och uppåt. Hoya linearis hängde tidigare i ensamt majestät i badrummet, jag litade inte riktigt på den efter inköpet, fick liksom en magkänsla av ullöss, kunde dock inte se något.  Men efter nedstoppandet av en Provado, kröp de strax upp till jordytan och vidare ut på växten, ut i trädgården med den och en besprutning med Ardap och isolering och omplantering kanske gör susen.

Nog om Hoya, röran i växthuset är för närvarande monumental! Jag har i huvudet hur det ska se ut, dessvärre har inte resten av familjen det...L är helt förvirrad och saknar sin korgstol, som bott inomhus under vintern.

Till helgen ska det vara klart! I alla fall så att man kan ana hur jag har tänkt.

hoyanoya

Ovido - Quiz & Flashcards